KSV

Eğitim ve istihdam alanlarında sosyal sorumluluk faaliyetlerimizle Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına katkı sağlıyoruz.

Dr. (h.c) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV), Kale Grubu Kurucusu İbrahim Bodur tarafından, Kale Grubu Şirketleri’nin topluma yaptığı katkıları devamlı ve düzenli hale getirmek amacıyla 1991 yılında kuruldu. KSV, burs programı; okul, öğrenci yurdu, eğitim merkezleri gibi fiziksel altyapı yatırımları ve sanayi-üniversite iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen programlar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürüyor. KSV’nin kurulduğu günden bu yana topluma katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği çalışmalar “Eğitim” ve “İstihdam” başlıkları altında yürütülüyor.

Eğitim Bursları

KSV çatısı altında uzun yıllardır devam eden Burs Programı kapsamında günümüze kadar başarılı ve ihtiyaç sahibi 850 öğrenciye eğitim bursu sağlandı. Başta üniversite öğrencileri olmak üzere öğrencilere verilen destek yalnızca finansal destekle sınırlı değil; bursiyerler aynı zamanda Kale Grubu yöneticilerinden mentorluk desteği alıyor. Kale Grubu aynı zamanda iş ve staj imkânlarında bursiyerlere öncelik veriyor. KSV, düzenli olarak hayata geçirdiği Fikir ve Proje Kampları ile bir yandan bursiyerlerin 21. yüzyıl yetkinliklerine katkı sağlamak için programlar düzenlerken diğer yandan bursiyerlerini ve Kale Grubu yöneticilerini bir araya getiriyor. Burs programı kapsamında aynı zamanda KSV Bursiyerleri kariyerlerine ilk adımı attıktan sonra yeni dönem bursiyerlerine destek sağlayarak Vakfa katkıda bulunuyor.

Meslek Edindirme Kursları

KSV, 1991 yılından bu yana Türkiye’de inşaat sektörüne nitelikli çalışan yetiştirmek ve işsiz gençlere meslek edindirmek amacıyla yurt genelinde “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı” alanında Meslek Edindirme ve Geliştirme Uyum Kursları düzenliyor.

Kale Grubu’nun faaliyet gösterdiği yapı sektöründe gözlemlenen kalifiye çalışan eksikliğinden yola çıkarak yapılan tüm mesleki eğitim faaliyetleri Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü ile 1991 yılında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bu kursların sonucunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı resmi sertifika veriliyor.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen toplam 240 meslek edindirme kursu ile günümüze kadar 4.751 işsiz genç kursiyer meslek sahibi oldu. Aynı zamanda, 213 Geliştirme ve Uyum Kursu ile inşaat sektörüne 4.313 kalifiye usta kazandırıldı.

KSV ayrıca cezaevlerinde, çocuk ıslahevleri ve yetiştirme yurtlarında açılan kurslarla tutuklu ve hükümlülerin yeni hayatlarına büyük bir umutla başlamalarına katkıda bulunuyor. Bununla birlikte, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek inşaat sektöründe istihdam edilmek üzere KSV öncülüğünde kadın ustalara eğitim verildi. Ankara’da başlatılan projede, işsiz kadınlara Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı alanında 424 saatlik eğitim verildi. Toplamda 69 kadın usta programı tamamlayarak mesleki yeterlilik sertifikası almaya hak kazandı.

İlk İşim Okullarda Değişim

KSV’nin iki temel faaliyet alanı olan eğitim ve istihdam konularını bir araya getirerek hayata geçirdiği İlk İşim Okullarda Değişim, 2009-2015 yılları arasında Türkiye’nin pek çok yerinde ilköğretim okullarının yenilenmesine katkı sağlıyor.

2004 yılında hayata geçirilen proje kapsamında, Meslek Edindirme Kursları kapsamında sürdürülen proje ile Seramik Yer ve Duvar Kaplamacılığı Meslek Kurslarını tamamlayan gençler staj çalışmalarını Anadolu’daki köy okullarında gerçekleştiriyor. Böylece, istihdam alanında yapılan çalışmalar Kale Grubu Şirketlerinin sağladığı malzeme desteğiyle köy okullarının yenilenmesine ve çocukların hijyene erişim hakkına katkı sağlanıyor.

Meslek Edindirme Kursları kapsamında eğitim alan kadın ustalar da ilk stajlarını atölye yerine Ankara Gölbaşı Ahiboz İlköğretim köy okulunda gerçekleştirdi ve 25 kasın usta ilk işlerinde bir sosyal sorumluluk projesinin içinde yer aldı.

Bugüne kadar 24 şehirde toplam 130 okulun yenilendiği İlk İşim Okullarda Değişim projesine ek olarak “Giderken Sizden de Bir Şeyler Götürelim İstedik” isimli ek bir proje başlatıldı. Kale Grubu çalışanlarının ve bayilerinin katılımıyla proje kapsamında yer alan ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilerin bir yıllık okul malzemeleri, kıyafet, ayakkabı ve oyuncak ihtiyaçları karşılanıyor.